Boğaz Ağrısı İçin İlaç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
27 Haziran 2024

Boğaz Ağrısı İçin İlaç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Boğaz Ağrısı İçin İlaç

Boğaz ağrısı, tıp dilinde farenjit olarak bilinir ve genellikle kendiliğinden geçen bir rahatsızlıktır. Boğaz ağrısı, virüsler ve bakteriler nedeniyle oluşur. Bu rahatsızlık, çoğu zaman 3-10 gün içinde tedavi edilmeden iyileşir. Ancak tümörler, akciğer enfeksiyonları, reflü, sinüzit gibi diğer sağlık sorunları da boğaz ağrısına neden olabilir. Kızamık, su çiçeği, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da boğaz ağrısı belirtileri gösterebilir. Enfeksiyonlara bağlı gelişen boğaz ağrısı, kişiden kişiye bulaşabilir. Boğaz ağrısının nedenine bağlı olarak doktora başvurulduğunda ilaç tedavisi önerilebilir.

Boğaz Ağrısı İçin İlaç Önerileri

Macrol Antibiyotik: Macrol, vücuda giren bakterileri ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyonları gidermek amacıyla kullanılır. Bademcik iltihabı ve kronik bronşit nedeniyle gelişen boğaz ağrısı için oldukça etkili bir ilaçtır.

Largopen Antibiyotik: Largopen, bakterilerin yol açtığı hastalıklar için kullanılır. Enfeksiyon nedeniyle vücut direncinin düşmesinde, mikrop ve bakteri oluşumunda ve bu nedenle gelişen enfeksiyon tedavisinde etkilidir. Bademcik iltihabı, kulak enfeksiyonu, sinüzit ve boğaz enfeksiyonlarında reçete edilebilir.

Cefaks Antibiyotik: Cefaks, bakterilerle savaşmak için kullanılan bir antibiyotiktir. Boğaz enfeksiyonu, bademcik iltihabı, bronşit ve farenjit için reçete edilebilir. Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar için de kullanılır.

Alfasilin: Alfasilin, virüs ve bakteri kaynaklı hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Sağlığı olumsuz etkileyen virüs ve bakteriler için oldukça faydalıdır. İlaç, bakteri ve mikropların yayılmasını engeller.

Eritromisin: Eritromisin, penisiline karşı alerjik reaksiyon sergileyen kişilere reçete edilen bir ilaçtır. Gebelik ve emzirme dönemi içinde güvenilir olduğu bilinmektedir. İlaç, karaciğer yetmezliği olan kişiler için tavsiye edilmez.

Augmentin-Bid: Augmentin-Bid, güçlü bir antibakteriyel ilaçtır. Bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı, üst solunum yolu enfeksiyonları ve bunlara bağlı gelişen boğaz ağrısında kullanılır. Ayrıca, çıban, diş apsesi, kanda var olan bakteriler, idrar yolu enfeksiyonları için de sıkça reçete edilir. Hamilelik ve emzirme dönemi için uygun değildir. 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinlerde 12 saat arayla bir tablet alınacak şekilde kullanılır. Tabletler suyla yutularak alınır.

Klamoks Bid: Klamoks Bid, mikrop ve bakteriler üzerinde etkili olan bir antibiyotiktir. Tekrarlayan bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi farklı enfeksiyon hastalıkları için reçete edilebilir. 12 saat arayla günde iki defa bir miktar suyla alınır.

GeloRevoice Boğaz Pastili: Sesin fazla kullanımı, polen alerjisi, sigara kullanımı, kuruyan hava, soğuk algınlığı gibi nedenlerden dolayı oluşan boğaz ağrısı için kullanılabilir. İlaç, tabaka oluşturarak mukus duvarını sonraki zamanda oluşabilecek sorunlara karşı korur. İlaç emilerek kullanılır. 6 yaş altı çocuklarda kullanımı uygun değildir. Gebelik ve emzirme döneminde güvenle kullanılabilir. İlaç aşırı kullanıldığında ishal gibi mide bağırsak şikayetlerine yol açabilir. Emilerek 3 saat arayla kullanılabilir.

Aferin: Aferin, güçlü bir ağrı kesici özelliği vardır. Grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, vücut kırgınlığı, boğazda tahriş gibi şikayetler için kullanılabilen ilacın ateş düşürücü etkisi de vardır. Bir haftadan fazla kullanılmamalıdır. Deri döküntüsü, baş dönmesi, görme bulanıklığı ve ağız kuruluğu gibi yan etkilere yol açabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni